STIGLO PRAVO LJETO

Do kraja tjedna sunčano, idemo prema +31!

02.06.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon duljeg razdoblja promjenjivog vremena anticiklona će nam konačno donijeti sunčan i vrlo topao tjedan. Temperature će iz dana u dan sve više rasti pa će do vikenda ponegdje prelaziti 31 °C, najavljuju meteorolozi

S prvim lipnja na sjevernoj polutki počelo je klimatološko ljeto pa je i vrijeme da zatopli. Ipak, treba istaknuti da je proljeće, suprotno dojmu s kraja svibnja, bilo natprosječno toplo; u nekim krajevima prosječne su temperature bile i za tri stupnja više od uobičajenih.

U utorak će posvuda prevladavati sunčano i osjetno toplije vrijeme. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu uz mjestimice više oblaka tek ponegdje je moguća poneka kap kiše ili lokalni pljusak. Posvuda će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, ujutro duž obale slab do umjeren burin. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 20 do 25, a na Jadranu od 22 do 27 °C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano. U gorskoj unutrašnjosti i u zaleđu Dalmacije mjestimice uz više oblaka mala je vjerojatnost za slabu kišu ili poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu ujutro duž obale slab do umjeren burin. Na otvorenom će zapuhati slab, prema kraju dana i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 22 do 27 °C.

U četvrtak će u unutrašnjosti prevladavati pretežno sunčano, a na Jadranu i vedro vrijeme. Sredinom dana i tijekom poslijepodneva u unutrašnjosti će mjestimice biti pojačane naoblake, a moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom, osobito u sjeverozapadnim krajevima. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 25 do 29 °C.

U petak, kao i tijekom vikenda, posvuda će prevladavati sunčano vrijeme, tek ponegdje uz malu naoblaku, a šanse za poneke poslijepodnevne nestabilnosti su minimalne. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 26 do 31 °C.