KONAČNO LIJEPO

Do kraja tjedna sunčano i ugodno

22.09.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Od utorka u cijeloj će Hrvatskoj uslijediti dulji niz sunčanih dana koji će se najvjerojatnije protegnuti sve do kraja tjedna. Nakratko će zahladiti, no prema vikendu temperature će ponovno posvuda rasti. Manji prodor fronte, s nešto mjestimičnih pljuskova, očekuje se samo u četvrtak

U utorak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U kontinentalnoj unutrašnjosti tijekom jutra mjestimično će biti magle ili niske naoblake, a na istoku postoji mala mogućnost za slabu kišu ili rosulju. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 18 do 23°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti tijekom jutra mjestimično je moguća magla ili niska naoblaka. Tijekom poslijepodneva i večeri na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti umjereno će se naoblačiti, a ponegdje je moguća i koja kap kiše ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverni vjetar, a na Jadranu umjerena bura koja će tijekom dana slabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U četvrtak će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te nešto nestabilnije pa je mjestimice moguća slaba kiša ili poneki lokalni pljusak, osobito na Jadranu te u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 5 do 10, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U petak će ponovo posvuda biti pretežno sunčano i suho. U unutrašnjosti će puhati sjeverozapadnjak, a na Jadranu bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 24, a na Jadranu od 23 do 27°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, za vikend se ne očekuje promjena vremena.