KRAJ PRAVE ZIME

Do kraja tjedna stižu proljetne temperature

03.02.2014 u 11:56

Bionic
Reading

Nakon kratkog razdoblja s pravim zimskim uvjetima u drugoj polovici ovog tjedna stiže nam nova južina koja će čak i kontinentalnim krajevima donijeti natprosječno visoke temperature primjerenije ranom proljeću, a prognostičke karte ne najavljuju veća zahlađenja ni u naredna dva tjedna

Iako veljača zna iznenaditi, a zima ponekad može stisnuti i u ožujku, postoji mogućnost da bi ovo što smo doživjeli u posljednjih nekoliko tjedana moglo biti sve od prave zime.

U utorak će u kontinentalnoj unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za jutarnju maglu, a tijekom dana uz povremena sunčana razdoblja, osobito u Slavoniji. U gorskoj unutrašnjosti te na Jadranu i i njegovom zaleđu bit će pretežno oblačno, uz povremenu kišu, a u Gorskom kotaru i susnježicu ili snijeg, no i dalje je mjestimice moguća kiša koja se ledi u dodiru s tlom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će u priobalju puhati umjerena bura, a na otvorenom umjereno do jako jugo. Tijekom dana bura će posvuda okrenuti na jugo. Jutro će biti hladno, s temperaturama od -7 do -2°C u unutrašnjosti te od 5 do 10°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 2 do 7 u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu.

U srijedu će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno. U unutrašnjosti je moguća jutarnja magla ili niska naoblaka. U kontinentalnoj unutrašnjosti te na srednjem Jadranu moguća su i dulja sunčana razdoblja. Na sjevernom i južnom Jadranu, u Gorskom kotaru te dalmatinskom zaleđu moguća je i povremena kiša. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorju i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu uglavnom umjereno jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -4 do 1°C, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura bit će od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu.

U četvrtak u noći i tijekom ranog jutra posvuda će biti oblačno uz povremenu kišu, na sjevernom Jadranu nešto obilniju. Tijekom prijepodneva oborine će prestati; očekuje se i djelomično razvedravanje, pa će tijekom poslijepodneva posvuda biti duljih sunčanih razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab, a u gorju i na Jadranu umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura bit će od 5 do 9 u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu.

U petak će veći dio dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te uglavnom suho. Navečer će se sa zapada ponovo naoblačiti, a očekuje se i kiša koja će mjestimice biti i obilnija. Tijekom noći na subotu s padom temperature u višem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren i jak vjetar južnih smjerova. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16.

Tijekom noći na subotu i u subotu rano ujutro oborine će posvuda uglavnom prestati pa bi tog dana trebalo biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku.

U nedjelju će biti nestabilno, uz mogućnost za povremene oborine i to ponajprije na sjevernom Jadranu. Temperature će biti bez značajnijih promjena.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.