PRAVO PROLJEĆE

Do kraja tjedna i sunca i kiše; do +18

19.03.2013 u 08:46

Bionic
Reading

Tjedan pred nama bit će pravi proljetni. Izmjenjivat će se oblaci, kiša i sunce, no posvuda će biti ugodno toplo s maksimalnim temperaturama koje će porasti do 18°C, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj doći do daljnjeg smirivanja vremena praćenog osjetnim zatopljenjem. Ujutro je posvuda još moguća slaba kiša, na Jadranu i poneki grmljavinski pljusak, no već prijepodne oborine će uglavnom prestati, te će se djelomično razvedriti. U istočnoj Slavoniji i zaleđu Dalmacije je i popodne još moguća poneka kap kiše, ali će prevladavati promjenjivo oblačno i sunčano, te uglavnom suho vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i zapadnjak, koji će u drugom dijelu dana osjetno oslabiti. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 6 do 12°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U srijedu u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, ponegdje s malo kiše. Navečer posvuda slijedi jače naoblačenje s kišom, u visokom gorju snijegom. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 6 do 12°C. Najviše dnevne u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 11 do 17°C.

U četvrtak rano ujutro još će posvuda biti pretežno oblačno, ponegdje s kišom, a u visokom gorju snijegom. Već će tijekom jutra oborine uglavnom prestati, a razvedravat će se od zapada prema istoku, pa će popodne u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano. Oblaci i kiša najdulje će se zadržati na krajnjem istoku i jugu Hrvatske. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 5 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, u Slavoniji s prolazno umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj prijepodne biti sunčano, no popodne sa zapada dolazi jače naoblačenje, ali uglavnom bez oborine. Samo se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru u noći na nedjelju očekuje malo kiše. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -3 do 2 a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka posvuda će biti malo više nego prethodnog dana, a najviše dnevne koji stupanj niže.