ZUBATO SUNCE

Do kraja tjedna hladno, ali sunčano

02.12.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Pretežno sunčano vrijeme možemo očekivati cijeli tjedan osim u petak kada će biti nešto oblačnije uz moguće oborine. No temperature će biti primjerene imenu mjeseca

U utorak se u cijeloj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno s malom, u gorju do umjerenom, naoblakom. U unutrašnjosti će tijekom jutra biti česte magle, koja se mjestimice u blizini rijeka može zadržavati veći dio dana. Vjetar će biti slab, osim na Jadranu, gdje će još ujutro puhati jaka bura s olujnim udarima. Tijekom dana očekuje se slabljenje bure i potpuna normalizacija cestovnog i pomorskog prometa. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0, na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 7 do 13°C.

U srijedu će se nastaviti stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će ujutro biti magle koja se ponegdje može dulje zadržati. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u kontinentalnim će krajevima biti od -6 do -1, a na Jadranu od 3 do 9°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 9 do 14°C.

Stabilno i sunčano vrijeme s mogućom jutarnjom maglom u unutrašnjosti zadržat će se do kraja tjedna. Samo se u petak očekuje više oblaka uz mogućnost za malo oborine. U unutrašnjosti će vjetar biti slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Za vikend će vjetar malo pojačati. Temperatura zraka bit će bez značajnije promjene, krajem tjedna u blagom padu.