DISKRIMINACIJA

DLC za Fallout: New Vegas samo za Xbox 360

19.10.2010 u 20:51

Bionic
Reading

Bethesda je odlučila DLC za aktualni Fallout: New Vegas izdati samo za korisnike Xbox Livea

Fallout: New Vegas jučer je izdan u SAD-u, a u Europu stiže već za dva dana, 22. listopada, no budući kupci koji planiraju igrati igru na PC-ju već doživljavaju prvi hladan tuš. Naime, Bethesda je odlučila prvi DLC za New Vegas izdati isključivo za Xbox 360, iako je igra izašla i za PC i PS3, a DLC bi se trebao pojaviti već u vrijeme ovogodišnjih blagdana.

 

Bethesda ovim postupkom nastavlja praksu započetu 2008. s Falloutom 3 za koji je izdano ukupno pet add-on sadržaja, no samo za Xbox 360 i PC iako je igra izdana i na PS3 konzoli.

 

Iz Bethesde još nisu iznijeli nikakve detalje o već sada kontroverznom DLC-u, dok je Pete Hines, glasnogovornik Bethesde, izjavio: 'Zasad ne namjeravamo iznositi nikakve detalje osim toga da će DLC biti ekskluziva za korisnike Xbox Live usluge.'

 

'Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti uspješnu suradnju između Bethesde i Microsofta i nastaviti uspjeh ostvaren s add-on sadržajima za Fallout 3', zaključio je Hines, očito zaboravivši da, osim Xboxa, Microsoft u svom posjedu ima i Windows platformu.

 

Što se add-on sadržaja za Fallout 3 tiče, oni su bili izbacivani svakih nekoliko mjeseci za Xbox 360 i PC, a kasnije su se pojavili i na PlayStation Networku i Game of The Year izdanju igre za PC.

 

Uglavnom, ovaj potez smatramo nekorektnim i diskriminirajućim. Vrijede li dolari koje će Bethesda ubrati od PC i PS3 igrača manje od onih vlasnika Xbox 360 konzole? Palac dolje za Bethesdu.