stigla u BOLNICU

Djevojka konačno pregledana u Karlovcu, nema nikakvih naznaka trovanja

08.11.2023 u 17:48

Bionic
Reading

Djevojka iz Slunja koja je u srijedu popila sok i žali se na žarenje u grlu, te je zbog prometne gužve u Tušiloviću dugo putovala do bolnice u Karlovcu gdje ju je uputio obiteljski liječnik, konačno je pregledana no otac se javio policiji s informacijom da su u velikoj prometnoj gužvi kod Tušilovića

Kako je za Radio Mrežnicu potvrdila ravnateljica karlovačke Opće bolnice dr. Ivana Kovačić, popodne je na pregled zaprimljena mlađa osoba koja se žalila na simptome koji se ovih dana u medijima povezuju s trovanjem. Nakon pomnog pregleda ustanovljeno je da nema nikakvih naznaka trovanja i da je sve u redu, dodala je Kovačić.

Radi se o mlađoj osobi sa slunjskog područja koja je piće popila prije dva dana, a danas se obratila liječniku koji ju je uputio u Opću bolnicu Karlovac.

Srećom, uzbuna je bila lažna.

Ravnateljica karlovačke Opće bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini oko 17 sati kako je djevojku u bolnicu poslao njen liječnik obiteljske medicine, da je dobro, ali kako i ona i otac žele da ju se pregleda.

„Navodno se požalila svom liječniku da ju je nakon popijenog pića peklo u grlu, te ju je on uputio prema nama. Još nije došla, a moja ekipa gastroenterologa čeka da stigne“, dodala je ravnateljica bolnice Kovačić. U međuvremenu, otac djevojke javio se policiji s informacijom da su zapeli u velikoj prometnoj gužvi kod Tušilovića.

Ravnateljica Kovačić rekla je da se karlovačka Opća bolnica organizirala za slučaj pojave takvog trovanja, tko će i kada pokrivati Hitnu, jer gastroenterolozi u popodnevnim satima nisu u bolnici, osim kada su u dežurstvu.

  • +9
Slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata prijavljen na PMF-u Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

„Zbog mogućnosti da se pojave slučajevi trovanja morali smo se pripremiti", naglasila je ravnateljica Kovačić, poručivši da „karlovačka bolnica u svakom trenutku može zbrinuti takve slučajeve trovanja“.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'