KLASIČNA ISTRAGA

Kako će policija riješiti trovanja? Evo kada bi se moglo posumnjati na sabotažu

08.11.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Povodom sve više slučajeva trovanja bezalkoholnim gaziranim pićima, kriminalist Željko Cvrtila rekao je za Večernji TV da je sada ključno utvrditi je li kontaminirana veća količina pića ili samo neka pojedinačna pića

'Dobro je da su se povukla ta pića posebno jer danas imamo još slučajeva. Poznato je kako smo u svibnju ove godine imali prvi slučaj i od tada je sve krenulo jer i tada je ta osoba zadobila vrlo teške ozljede. Međutim, tada se nije reagiralo kako treba i angažiralo sve potrebne službe da se istraži i taj slučaj. Da je se tada reagiralo kako treba možda ne bi došlo do svega ovoga i ne bi došlo do ovolikog broja slučajeva' ,rekao je Cvrtila za Večernji TV.

Kada se otkrije koja je kemijska supstanca u piću bit će to putokaz za istražitelje: bude li kemikalija koju ne koristi Coca Cola u svojim pogonima onda se može sumnjati na sabotažu.

  • +9
Slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata prijavljen na PMF-u Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

'Policija i DORH će vršiti klasičnu istragu i sa svakom novom informacijom će otvarati neka nova pitanja ili neka zatvarati i isključivati. Kroz istragu i sustav eliminacije će se lista sumnjivih svesti na jednog ili dva distributera, jednu smjenu, jednu osobu...',rekao je Cvrtila.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'