Zbogigre petardama jutros je umalo vid izgubio 12-godišnji K. Š. izPrološca Donjeg kod Imotskog. Naime, trojica dječaka bacala su petardei u jednom trenutku jedna je prsnula tik kraj očiju 12-godišnjaka.Krhotine petarde ozlijedile su mu oči te je odvezen na Jedinicu hitnemedicinske pomoći u Imotski, prenosi Jutarnji list.

'Dječaku smo pružili prvu pomoć, očistili oči od krhotina i odmahga uputili u KBC Split. Istina, radi se o lakšim ozljedama, ali zasvaki slučaj treba ga pregledati i specijalist. Ovo je još jedan dokazda se dječje igre sada, prije blagdana mogu pretvoriti u veliko zlo.Stoga je i apel nas liječnika da se veselje ne iskazuje pirotehničkimsredstvima, nego pjesmom i veseljem', rekao je dežurni liječnik ivoditelj Jedinice hitne medicinske pomoći dr. Mate Kasalo.

Inače, K. Š, kako doznajemo, sam se ozlijedio jer je petarduispalio blizu očiju. Krhotine petarde ušle su mu u oči, a premariječima dr. Kasala, užarene čestice nadražile su rožnicu oka pa su oniuspjeli samo očistiti oči i hitno ga uputiti u Split kako bi mu se, uzpomoć mikroskopa, otklonili ostaci petarde iz oka.

Već je počela uporaba pirotehničkih sredstava u mnogim mjestimaImotske krajine, a posebno ispred škola, bez obzira na upozorenjaprosvjetnih radnika i roditelja. Ovaj bi nesretni slučaj 12-godišnjegdječaka iz Prološca trebao biti opomena svima koji predstojeće blagdanežele dočekati uz pucnjavu i nekontrolirano paljenje pirotehničkihsredstava.