NA SREĆU JU NISU DIRALA

Djeca na kupanju pronašla tromblonsku minu

12.08.2013 u 12:58

Bionic
Reading

Skupina djece je kupajući se na rijeci Karašici, kod Ladimirevaca, pronašla kumulativnu tromblonsku minu, no nitko nije ozlijeđen, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Djeca koja su kumulativnu minu pronašla jučer, nisu je na sreću dirala, već su o tome obavijestili roditelje. Nakon dojave minu je na mjestu pronalaska uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, izvijestila je danas glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Vesna Žnidarić-Bolarić.

Naglasila je kako policija i dalje poziva sve građane, koji još čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, jer je dragovoljna predaja vremenski neograničena.

Policija također upozorava građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.