NOVO OTKRIĆE NA NASIPU

Djeca kući nosila ljudske kosti

09.03.2009 u 17:53

Bionic
Reading

Pošto je u prošli četvrtak pri izgradnji nasipa na lijevoj obali Drave između Gornjeg Hraščana i Trnovca pronađeno 20-ak kostiju, za koje je utvrđeno da su ljudske, prošli su vikend policiji prijavljena još dva slučaja pronalaska kostiju na istom mjestu, doznaje se danas u međimurskoj Policijskoj upravi

U prošli su četvrtak kosti pronašli radnici Vodogradnje, koji izvode radove na lijevoj obali Drave između Gornjeg Hraščana i Trnovca, a u tijeku vikenda kosti su pronašla djeca iz mjesta Paraga.

Policijskim izvidima utvrđeno je da su djeca pronašla više različitih kostiju koje su s nasipa kamionima dovezene u zemlji koja služi za navoz. Također je pregledom oko nasipa gdje se kopa i vozi zemlja pronađeno još kostiju, navodi policija.

Pregledom kostiju pronađenih pri gradnji nasipa u četvrtak sudski vještak na Patološkom odjelu Županijske bolnice u Čakovcu ustvrdio je kako je riječ o ljudskim kostima najmanje četiriju osoba, a potječu iz Drugoga svjetskog rata. Novopronađene kosti također su odvezene na taj odjel na obdukciju, a o novom pronalasku obaviješteno je i Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu.