NEVJEROJATNE DIMENZIJE

Divovska anakonda u Brazilu: Je li ovo najveća poznata zmija?

26.09.2016 u 15:16

Bionic
Reading

Snimka divovske anakonde, koju su radnici na brazilskoj brani Belo Monte izvukli iz spilje koja je smetala građevinskim radovima, proširila se internetom munjevitom brzinom

Snimka prikazuje navodno najveću anakondu ikad uhvaćenu i izmjerenu, tešku oko 400 kilograma i dugu oko 10 metara, s promjerom trupa oko jednog metra, osvanula je danas na internetu iako je snimljena ranije ove godine, javljaju svjetski mediji.

Gigantska zmija otkrivena je nakon što su radnici eksplozivom pokušali ukloniti spilju koja je zasmetala građevinskim ratovima. Kad su se razišli dim i prašina od eksplozije, radnici koji su čistili porušenu spilju ostali su u šoku ugledavši čudovište koje se skrivalo u njoj.


Mrtva zmija izvučena je iz spilje, a radnici su je potom podigli dizalicom kako bi mogli što bolje pokazati njezine nevjerojatne dimenzije.

Na snimku goleme mrtve zmije ogorčeno su reagirali ljubitelji životinja koji su osudili postupak radnika ustvrdivši da su trebali pustiti zmiju da živi dalje u prirodi. No ostaje nejasno je li zmija stradala u eksploziji ili je ubijena naknadno.