glasuje se

U Mostaru reagirala Hitna, DIP se oglasio oko stanja u BiH, a dobili su i dojavu da jedan kandidat krši izbornu šutnju...

22.12.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Na biračkim mjestima u BiH, gdje se također provode izbori za hrvatskog predsjednika, nema gužvi, sve ide uobičajeno, rečeno je u nedjelju prijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), gdje su dobili i jednu dojavu

Po informacijama koje smo dobili iz Sarajeva i Mostara na biračkim se mjestima ne čeka ni pet minuta, nema gužvi, a pogotovo ne kaosa, rekao je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

DIP je ranije danas potvrdilo da je jedno biračko mjesto u BiH otvoreno nekoliko minuta iza 7 sati zbog kašnjenja predsjednika Biračkog odbora, ali je nakon toga glasovanje krenulo nesmetano.

  • +2
Mostar: Dragan Čović glasovao na izborima za predsjednika RH Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Od 124 'inozemna' biračka mjesta, njih 44 su u BiH, sva su otvorena u gradovima sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, dakle u Mostaru (19), Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).

Hitna pomoć reagirala je u Mostaru gdje se stariji glasač poskliznuo.

Dojava DIP-u da jedan od predsjedničkih kandidata na Facebooku krši izbornu šutnju

Hojski je potvrdio da je DIP dobio dojavu da jedan od 11 predsjedničkih kandidata na Facebooku krši izbornu šutnju, pa još jednom pozvao sve kandidate, njihove predlagatelje te medije da poštuju tu šutnju.

  • +39
Otvorena birališta za predsjedničke izbore Republike Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na predsjedničkim izborima nema kazni za njeno kršenje, stoga nam samo preostaje sve pozvati na njeno poštivanje, rekao je Hojski.

Biračka mjesta u Hrvatskoj otvorena su do 19 sati, do kada je snazi i izborna šutnja za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje ili procjena izbornih rezultata.

DIP će u podne objaviti koliko je birača u Hrvatskoj prijepodne izašlo na izbore.