ČEKA SE ODGOVOR MINISTARSTAVA

Dio imigranata smješten u dubrovački Caritas, jedan u bolnici

03.07.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Dio imigranata koji su jučer na jedrilici 'Maria Drink' dotegljeni u dubrovačku luku Gruž jutros su premješteni u zgradu Caritasa Dubrovačke biskupije, potvrdio je predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje i zamjenik dubrovačkog župana Frano Skokandić

On je kazao kako će u Caritasovu zgradu biti premješteni i ostali budući da su tu znatno bolji uvjeti za smještaj većeg broja ljudi.

Ravnatelj dubrovačkog Caritasa don Robert Čibarić je rekao da je Caritas sam ponudio pomoć, budući da njihovo skladište ima dobre uvjete za smještaj imigranata.

Po riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mate Lakića jedan imigrant je hospitaliziran u Općoj bolnici Dubrovnik, a ostali su zdravi.


Frano Skokandić
također je kazao kako još uvijek čekaju odgovor ministarstava unutarnjih poslova i vanjskih poslova koji bi trebali dati upute što dalje raditi u ovakvim situacijama.

Jedrilica je plovila iz Grčke prema Italiji. Nakon kvara motora, pomogla im je naša Obalna straža na području južno od Mljeta. Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana podijeljeni su voda, hrana i lijekovi.

Ciljana destinacija bila im je Italija. Nakon pregovaranja i nakon što su shvatili da im prijeti humanitarna katastrofa, pristali su na tegljenje prema luci Gruž.