JAMČEVINA OD 1000 EURA

Dio BBB-a u Grčkoj izlazi iz zatvora, njih 20 već danas

08.12.2023 u 09:45

Bionic
Reading

Za dio Bad Blue Boysa koji su već četiri mjeseca pritvoreni u Grčkoj ukinut je istražni zatvor, javljaju mediji pozivajući se na njihove odvjetnike

Odvjetnik dijela navijača Athanasios Kaimenakis potvrdio je za Danas.hr da je donesena odluka za njih 10 do 20, ali da odluke i dalje stižu. Tražio je ukidanje uz jamčevinu te je u prijedlogu predlagao 1000 eura po osobi.

Prvi fizički izlazi iz zatvora mogu se očekivati idući tjedan dok se riješi sva procedura, tvrdi RTL televizija, ali grčki mediji izvještavaju da bi se to moglo dogoditi već danas.

Grčka javna televizija ERT javlja kako će prvih 20 navijača biti pušteni iz zatvora Koryllos tijekom današnjeg dana. Uz jamčevinu od 1000 eura, zabranjen im je povratak u Grčku u svrhu posjećivanja sportskih događaja.

  • +7
Navijači Dinama u dvorištu suda u Ateni Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Podsjetimo, 109 pripadnika navijačke skupine BBB privedeni su nakon nereda uoči neodigrane utakmice AEK - Dinamo, u kojima je ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Pripadnike BBB-a tereti se za izazivanje snažne eksplozije u blizini sportskog objekta prije utakmice, značajnog opskrbljivanja i posjedovanja eksplozivnih i zapaljivih tvari, teži oblik napada, teži oblik pokušaja i nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, teži oblik remećenja javnog reda i mira, teži oblik oštećenja tuđe imovine, nedozvoljeno nošenje oružja, nezakonito korištenje oružja, nedozvoljeno nošenje i korištenje pirotehnike te podmetanje požara. Riječ je redom o odredbama grčkog kaznenog zakona.