MLADI UNIVERZALAC

Dinamo prvim golom Tina Jedvaja slavio u Vinkovcima

20.04.2013 u 16:49

Bionic
Reading

Dinamo je u 28. kolu MAXtv Prve lige pobjednički prošao kroz Vinkovce slaviviši s 0:1. Pogodak odluke postigao je mladi branič Tin Jedvaj, a ukoliko u nedjelju Hajduk ne bude slavio Dinamo će osigurati osmi uzastopni naslov u nizu

Samo tri dana nakon ispadanja iz kupa, nogometaši Cibalije dodatno su kompromitirali i opstanak u MAXtv Prvoj ligi. U 28. kolu u Vinkovcima ih je rezultatom 0:1 (0:1) svladao vodeći Dinamo

Cibalia je u dvoboj krenula ambiciozno i stvorila nekolicinu izglednih prilika za svog najmlađeg igrača (i najmlađeg sudionika lige koji je danas prvi puta počeo dvoboj) Marka Dabru, ali mladić nije namjestio nišanske sprave i Dinamo je ubrzo zavladao terenom.

Najbolji pojedinac dvoboja Tin Jedvaj, koji je danas igrao desnog beka, tada je duboko iznio jednu loptu, a obzirom da ga domaćini nisu ozbiljno shvatili potegnuo je u 19. minuti s 20 metara i pogodio mrežu vratara Matkovića. Pokazat će se, svojim prvim golom u karijeri, Jedvaj je donio pobjedu Dinamu na vrućem gostovanju uz Bosut.

Nedugo zatim Sammir je prizemno pucao u kontri, no Matković je uspio nogom izbaciti loptu i ostatak velike većine dvoboja obilježili su brojni žuti kartoni i velika borba na sredini terena.

Dinamo je zasluženo uzeo tri boda, no Cibalia će žaliti za 73. minutom kada je Pavličić pronašao prostor mladom Dabri. Kadet se othrvao bloku Josipa Pivarića i pucao s manje od deset metara, no Kelava mu je obranio udarac i rastužio većinu od oko 4.000 okupljenih gledatelja.

U posljednjih deset minuta prvo su nakon prekida zaprijetili domaćini, a Dinamo je uzvratio prilikama Pivarića i Krstanovića no rezultat se nije mijenjao.

Novom pobjedom Dinamo se savim primaknuo osmom uzastopnom naslovu prvaka. Ukoliko Belupo uzme barem bod u Splitu matematički će ga riješiti već u nedjelju, a u slučaju pobjede Hajduka Dinamo će imati priliku idućeg vikenda na Maksimiru, također protiv momčadi iz Koprivnice. Cibalia je još uvijek na opasnoj desetoj poziciji i čeka ju nastavak grčevite borbe za ostanak.

Cibalia: Matković - Miloš, Župarić, Mitrović, Rugašević - Vitaić, Mazalović - Matoš (od 13. Pavličić), Mišić (od 67. Muženjak), Filipović (od 46. Bartolović) - Dabro
Dinamo: Kelava - Jedvaj, Šimunić, Addy, Pivarić - Brozović, Tomečak (od 69. Halilović), Husejinović, Sammir (od 81. Pamić) - Beqiraj (od 46. Rukavina), Krstanović