covid-19

Đikić: Potrebno je obnoviti povjerenje u Stožer i prestati plašiti ljude

24.09.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić sudjelovao je na prvom u nizu interdisciplinarnih znanstvenih skupova posvećenih koronavirusu, pod nazivom Advancement in Virology Research – an Opportunity to Improve International Impact of the University of Rijeka.

Komentirajući trenutnu situaciju u Hrvatskoj, Ivan Đikić je za N1 rekao da su ove brojke posljedica ponašanja u proteklih mjesec dana.

'Virus je jako proširen u javnosti, po cijeloj Hrvatskoj, kad se vrati jesen i s pojavom drugh respiratornih bolesti, situacija nam može biti kompliciranija i za to se vrijeme moramo pripremiti', rekao je Đikić, ponovivši da je najvažnije odgovorno ponašanje.

Istaknuo je i da je važno cijepiti se protiv gripe jer ćemo tako smanjiti pritisak na zdravstveni sustav i osigurati više vremena za rješavanje Covida-19.

Komentirajući rad Stožera, Đikić je rekao da su na početku ljeta bile krive poruke da virus nije opasan. 'Sada su se uozbiljili, testiraju više, prate javnost', rekao je Đikić.

Kritizirao je i medije, koji objavljuju senzacionalističke naslove o virusu. T'reba se obnoviti povjerenje u Stožer da bi se situacija dovela u normalno stanje, rekao je Đikić dodavši da je nepotrebna histerija i plašenje ljudi.