SUNČANO U HRVATSKOJ

DHMZ upozorava: Danas će temperatura biti do 36 stupnjeva

10.08.2015 u 07:59

Bionic
Reading

Pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne su uz jači razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući uglavnom ponegdje u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, ujutro i ponovno navečermjestimice uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 30 i 36 stupnjeva.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ-u) kažu da ima naznaka da od Velike Gospe stiže osvježenje jer će doći do prodora vlažnog i svježeg zraka pa se očekuje i kiša.

U unutrašnjosti Dalmacije, Gorskom kotaru i Lici bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom, a oni će se potkraj tjedna proširiti i na ostatak Hrvatske.

Tako će do subote maksimalne temperature zraka biti između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva, dok će minimalne temperature u unutrašnjosti iznositi između 16 i 21 stupnja, a na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva.

Na Jadranu će s ponedjeljka na utorak zapuhati jugozapadni vjetar koji će polako snižavati temperaturu zraka ispod 35 stupnjeva.