SUKOB ZBOG DJEVOJKE?

Detalji zločina u Vojniću, ubojicu na sud doveli u čarapama

04.11.2013 u 13:46

  • +2

Privođenje ubojice iz Vojnića

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža/tportal.hr

Bionic
Reading

Iako mnogi mještani Vrginmosta nagađaju kako iza strašnog dvostrukog ubojstva stoje nacionalni motivi, prema svemu sudeći, riječ je ipak o osobnim motivima. Sva trojica aktera krvavog sukoba bila su navodno u vezi istom djevojkom

Ubijeni Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) bili su u vezi s Viktorijom (18) prije ubojice Šapića, ali ostali su u dobrim odnosima s njom. U kafiću Did u Vrginmostu vidjeli su se sat i pol prije tragedije. Boško Šapić (21) došao je do stola za kojim su sjedili Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) i rekao im: 'J...m li vam m.... ustašku, večeras će padati mrtve glave.' Posvjedočio je to Bojan Vučković (19), koji se u Didu zatekao u društvu brata Dejana, piše Jutarnji list

On je ostao u Vrginmostu, a brat i Alvin produžili su preko 'granice', iz Sisačko-moslavačke županije u Karlovačku, u mjesto Vojišnica, gdje se nalazi noćni klub Heart, njihovo omiljeno mjesto za subotnji izlazak.

Policija još uvijek istražuje slučaj pa detalji koji su prethodili krvoproliću nisu poznati. Mi smo ih pokušali rekonstruirati na temelju svjedočanstava bliskih osoba ovih mladića. Ovisno iz čijeg su kruga sugovornici, istina biva ponešto drugačija. Tako susjedi ubojice kažu da je bio napadnut te da je nož potegnuo u samoobrani.

Rodbina ubijenih kaže da je Boško bio taj koji je inscenirao napad kako bi se riješio Alvina, bivšeg dečka djevojke Viktorije, koji se nije mirio s prekidom. No Dejanov brat Bojan tvrdi da Dejan nije nikada bio u vezi s Viktorijom te da je stradao samo zato što se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Dok Boškova strana tvrdi da je dvojac pratio do Vojnića Opel Vectru njihova Boška Šapića, druga strana kaže da je bilo obrnuto.

Šapić je na Sud doveden u jakni s kapuljačom i lisicama na leđima tako i da je htio, nije ni mogao skrivati lice, dok na nogama ima – samo čarape

Uglavnom, dva automobila parkirala su se u isto vrijeme na parkiralište noćnog kluba. Iz jednog su izašli Dejan Vučković i Alvin Horvatić, a iz drugog novi dečko njegove bivše cure Boško Šapić. Došlo je do svađe, policija je izvijestila da je u njoj sudjelovalo više osoba.

'Boško je potegnuo nož i krenuo na Alvina. Moj brat ga je htio spriječiti. Boško je zamahnuo prema Alvinu, ali je zarezao bratov vrat. Dejan je krenuo prema stepenicama kafića i vikao: zovite Hitnu, zovite Hitnu, držeći se za ranu iz koje je šikljala krv. Iz kafića su istrčali ljudi. On nije izdržao, pao je pred samim vratima. Za to vrijeme Boško je pet puta zario nož u trbuh Alvinu Horvatiću. On je isto pao, ali je pokazivao znakove života. Boško mu je prišao i zario nož u srce. Umro je na mjestu, a moj brat je do dolaske Hitne pomoći iskrvario. Iz kafića je izletio zaštitar koji je svladao ubojicu, slomio mu ruke i izbio zube. Zadržao ga je do dolaska policije', ispričao je Bojan Vučković.

Više pročitajte ovdje.