UŽAS KOD TORINA

Detalji tragedije u kojoj je poginula djevojčica: Zrakoplov elitne postrojbe naletio na pticu

17.09.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Dan nakon nesreće u blizini zračne luke Torino-Caselle u kojoj je smrtno stradala petogodišnja djevojčica, dok su njezin brat i roditelji hospitalizirani s opeklinama, talijanski mediji donose nešto više detalja ove tragedije

Zrakoplov Pony 4, čiji ostaci su pali na automobil u kojemu se vozila stradala obitelj, srušio se po svemu sudeći uslijed sudara s pticom, ocijenio je Urbano Floreani, voditelj komunikacija talijanskih zračnih snaga.

'Nažalost, to se dogodilo tijekom faze polijetanja u kojoj je visina minimalna. Pilot je pokušao sve manevre kako bi ponovno pokrenuo motor, ali to nije bilo uspješno. Odletio je zrakoplovom u nenaseljeno područje unutar ograđenog prostora zračne luke. Nažalost, ostaci zrakoplova odletjeli su preko ograde i dogodila se tragedija', rekao je Floreani za talijanski Sky.

U tragediji je smrtno stradala petogodišnja djevojčica, dok je njezin 12-godišnji brat hospitaliziran s 15-postotnim opeklinama na tijelu. Roditelji, 49-godišnji otac i 41-godišnja majka, također su završili u torinskoj bolnici - lakše su ozlijeđeni, no hospitalizirani su uslijed šoka zbog tragičnog događaja.

Pad zrakoplova kod Torina Izvor: EPA / Autor: TINO ROMANO

Zrakoplovom Pony 4 je pilotirao 36-godišnji bojnik Oscar Del Dò. I on je hospitaliziran, iako se spasio aktiviranjem uređaja za katapultiranje iz kabine trenutak prije udara. Pilot je bio pripadnik elitne akrobatske skupine Frecce Tricolori, koja odgovara našim Krilima oluje. 36-godišnjaka mediji opisuju kao uzornog pilota koji je diplomirao 2007. na Tehničkom institutu Malignani u Udinama, a služba u Frecce Tricolorima bilo mu je ostvarenje sna.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Frankie HM Channel

Na snimci koju su objavili talijanski mediji, vidi se letjelica Pony 4 kako uzlijeće s još četiri letjelice u formaciji trokuta, u kojoj je zauzimala posljednje mjesto u lijevom 'repu'. Pilot je navodno obavijestio vođu tima da ima problema s motorom i da se mora odvojiti. Kako se vidi na snimci, zrakoplov se u početku kreće ravnom linijom, a zatim iznenada gubi visinu.

Neposredno prije no što nos usmjeri prema tlu, bojnik se katapultira. Kad se padobran otvori, Pony 4 udara o tlo i eksplodira. U tom trenutku cestom koja se proteže uzduž zračne luke prolazio je automobil s obitelji koja se vozila kući u obližnje mjesto San Francesco al Campo. Automobil je izletio s ceste, prevrnuo se i zapalio.