ZAŠTO NE DOLAZI NA PC?

Destiny: Sedam minuta gameplaya

29.04.2014 u 06:27

Bionic
Reading

Bungie je objavio novi trailer za svoj nadolazeći shooter, prvi od napuštanja Halo franšize

Nakon što se Titanfall pojavio na tržištu, Destiny je novi najisčekivaniji online-only shooter na tržištu. U razvoju je za PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One platforme i na tržištu bi se trebao pojaviti krajem ove godine.

 

Nažalost, PC verzija još uvijek nije ni u pripremi: 'Stvari su dosta komplicirane. To ne znači da se PC verzija neće dogoditi u budućnosti, samo da se neće dogoditi uskoro.' – objasnio je za Eurogamer Lars Bakken, glavni dizajner na Destinyju.

 

Na igri trenutno radi team od čak 500 ljudi i to iz razloga što na svim verzijama radi upravo Bungie, za razliku od već spomenutog Titanfalla, čije je Xbox 360 verzija bila outsourceana. Također, Destiny je prva igra iz Bungieja koja će se pojaviti na nekoj od PlayStation platformi.

 

'U ovoj situaciji, kada radimo na sve četiri platforme, potpuno je suludo razmišljati o još jednoj platformi.', nastavio je Bakken. Takav stav nažalost uopće ne iznenađuje s obzirom da je današnje tržište PC igrara višestruko manje pa time i manje isplativije od onog konzolaškog.

 

Ono što dodatno komplicira stvari, objašnjava Pete Parsons iz Bungieja je i činjenica da će se igrači svih četiriju platformi susretati u istom okružju – što znači da neće postojati četiri izolirane cjeline. Ipak, ni jedan ne isključuje mogućnost da će se igra jednoga dana pojaviti i na PC-u. U međuvremenu, Bungie je objavio novi trailer za igru koji sadržava gotovo sedam minuta gameplayja: