NOVOPEČENI RUS

Depardieu blizu Moskve želi veliku kuću u šumi

19.01.2013 u 11:54

Bionic
Reading

Francuski glumac Gerard Depardieu, koji je nakon odluke o napuštanju Francuske zbog plaćanja poreza dobio rusko državljanstvo, želi izgraditi lijepu veliku kuću nedaleko od Moskve, prenosi list Komsomolskaja Pravda

'Od mene je zatražio da organiziram početak izgradnje velike lijepe kuće, obavezno u šumi', rekao je Depardieuov prijatelj, direktor ruskog kinematografskog arhiva Gosfilmofon, Nikolaj Borodačev.

Gradnja bi trebala početi ljeti u području Belje Stolbija, oko 30 km južno od Moskve, gdje je francuski glumac kupio teren veličine 1700 četvornih metara, rekao je Borodačev.

'Kad je vidio našu prirodu, šumu breza, jezero s divljim patkama i nutrijama i mjesto gdje će moći ribariti, odlučio se ondje nastaniti', rekao je njegov prijatelj. Na zemljištu okruženom visokom ogradom koje čuvaju psi u vlasništvu ruskog kinematografskog arhiva dopušteno je izgraditi samo osam kuća, a cijene terena relativno su umjerene za moskovsko predgrađe. Ondje je smještena i manja farma koja stanovnike opskrbljuje svježim mlijekom i mesom.

Glumcu (64), vrlo popularnom u Rusiji, ruski predsjednik Vladimir Putin početkom siječnja je, nakon Depardieuove polemike s francuskim premijerom Jean-Marcom Ayraultom oko plaćanja poreza, ponudio rusko državljanstvo. Osim terena za izgradnju kuće, ruska republika Mordovija ponudila mu je i mjesto ministra kulture.