OGLASIO SE SDP

'Demografska obnova počinje s isplatom plaće za pošteno odrađeni posao'

28.02.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Porezna uprava objavila je danas podatke o neisplati plaća prema kojima gotovo 3.500 poslodavaca i obrtnika, koji zapošljavaju 10.670 radnika, ne isplaćuju redovito plaće. Ovi podaci odnose se razdoblje od siječnja do prosinca 2016. godine, a ne uključuju još brojne druge radnike koji se, zbog straha od gubitka posla, nisu usudili prijaviti svog poslodavca, stoji u priopćenju SDP-a

U istom tom vremenu bolji život van granica Republike Hrvatske potražilo je preko 50.000 građana, uglavnom mladih koji ne vide perspektivu u zemlji u kojoj je neisplata plaća normalna pojava. Vladajućoj garnituri puna su usta demografske obnove, a pritom ne čine ništa da isprave nepravdu zbog kojih se mnogi i odlučuju iseliti iz zemlje ili ne zasnivati obitelj, poručuje SDP u priopćenju.

Komentirajući ove podatke, predsjednik SDP-a Davor Bernardić naglasio je kako Plenkovićeva Vlada tolerira netrpeljivost i netoleranciju u društvu te potiče ideološke podjele, dok s druge strane ne čini ništa za one koji samo žele pošteno zarađenu plaću. 'Preko 10.000 radnika radi, a ne prima plaću, a nitko ništa ne poduzima. Vladajući pričaju o demografskoj obnovi, a ne govore o uzrocima takve teške situacije. Kako će se mladi odlučiti zasnovati obitelj kad mjesecima ne prime plaću? Zašto bi netko ostajao u zemlji u kojoj je to normalno, a ne otišao tamo gdje je nezamislivo da se ne dobije plaća za svoj rad?' zapitao se Bernardić te napomenuo da su upravo ovi najranjiviji slojevi društva ostali zakinuti poreznom reformom.

'Kakav je učinak imala porezna reforma na građane koji mjesecima čekaju svoju plaću? Od ove Vlade su dobili samo skuplju struju, plin i cestarinu. Demografska obnova i zaustavljanje iseljavanja mladih počinje s poštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao. SDP će učiniti sve da postanemo takva zemlja', zaključio je Bernardić.