PREDSJEDNIŠTVO SDP-A:

'Vlada radi loše i nekonzistentna je u pitanjima antifašizma'

26.01.2017 u 21:54

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer je, uz lošu ocjenu rada Vlade nakon 100 dana, osudilo i Vladinu nekonzistentnu politiku što se tiče antifašizma i Drugog svjetskog rata

Sjednica Predsjedništva SDP-a, koja je započela u 17 sati na Iblerovom trgu, još uvijek traje, no novinarima se u pauzi obratio član Predsjednišva i predsjednik Kluba zastupnika Arsen Bauk. U prvom dijelu sjednice Predsjedništvo je raspravljalo i o 100 dana Vlade. 'Ocijenili smo da se radi o najlošijem startu ijedne hrvatske vlade.

Vlade koja je štitila plagijatore, koja nije donosila odluke, koja se zapetljala u priču s Inom i koja na neki način tolerira sukob interesa u svojim redovima', kazao je Bauk novinarima. Predsjedništvo SDP-a, dodao je, osudilo je nekonzistentnost što se tiče antifašizma i Drugog svjetskog rata.

'Jedan je pristup kada se ode u Izrael, a jedan kada se vrati u Hrvatsku', rekao je Bauk.

O kandidatima za gradonačelnike, ponovio je, odlučivat će gradske organizacije, no Predsjedništvo će kao jednu od točaka imati lokalne izbore. Predsjedništvo još treba raspravljati o planu restrukturiranja te o formiranju stranačkih savjeta. Što se tiče plana restrukturiranja, prema nekim informacijama, zaposlenima u stranci trebale bi biti smanjene plaće i to na način da će najviše biti smanjene onima koji i imaju najveće plaće.

Predložit će se i povećanje članarine, tako da će oni s najvišim plaćama plaćati i duplo veće članarine nego do sada. Zasad se još nije otvorila ni rasprava o navodnim pučistima u stranci.

'I prije su bili visoki, srednji i ne znam kakvi izvori koji su na neki način radili mali nered, ali to je dio demokratskog osjećaja u stranci. Ako ima otvorenih pitanja ona će sigurno biti raspravljena', kazao je.

Što se tiče smanjenja rejtinga, ono je, kazao je Bauk, u okviru statističke greške.