APEL ŠEFA ODBORA ZA RATNE VETERANE

Demo Vladi: Što prije predložite novog ministra branitelja!

25.02.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Tri tjedna je prošlo otkad je Mijo Crnoja podnio ostavku na dužnost ministra branitelja. Novi ministar još nije izabran, zbog čega je šef saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo uputio dopis predsjedniku Sabora Željku Reineru, predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću te potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu

'Ovim putem izražavam svoje nezadovoljstvo, ogorčenost i nerazumijevanje činjenicom da do danas, a prošlo je više od tri tjedna od dana kada je ministar branitelja Mijo Crnoja podnio ostavku, Vlada Republike Hrvatske nije predložila Hrvatskom saboru osobu koja bi obnašala ovu odgovornu, a nadasve časnu dužnost ministra branitelja', piše Demo u dopisu.

'Svjestan činjenice da je pred nama donošenje Državnog proračuna za ovu, 2016. godinu, da se nagomilani problemi hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji ne rješavaju, molim sve za to odgovorne da što žurnije i bez odlaganja predlože Hrvatskom saboru odgovornu i savjesnu osobu koja razumije probleme i zahtjeve branitelja i članova njihovih obitelji i koja ih je spremna rješavati što žurnije i na njihovo zadovoljstvo', zaključuje Demo u dopisu.

Podsjetimo, Mijo Crnoja prije tri tjedna podnio je ostavku na funkciju ministra branitelja, a novi ministar još nije predložen, a kamo li izabran. U javnosti se spekuliralo s nekoliko imena, no prije nekoliko dana potpredsjednik Vlade Karamarko kazao je da će za ministra predložiti glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića. Hoće li ga doista predložiti Saboru kao kandidata, premijer Orešković nije želio otkriti, kazavši samo da će s Brkićem kao i sa svakim kandidatom za ministra razgovarati.