ICEBERG INTERNATIONAL TRADING

Demantij članka ''Medikol registrira aparate preko Mačekove tvrtke'

01.04.2011 u 16:30

Bionic
Reading

Odvjetničko društvo Čogurić & Naumovski j.t.d. u ime tvrtke Iceberg International Trading d.o.o. reagiralo je na članak objavljen na tportalu. Demantij prenosimo u cijelosti.

Povodom teksta objavljenog na Vašoj internetskoj stranici tportal.hr, dana 01. travnja 2011. godine, pod naslovom 'Medikol registrira aparate preko Mačekove tvrtke', u zastupanju naše stranke Iceberg International Trading d.o.o. zahtijevamo da u skladu s čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04), odmah objavite ispravak netočne informacije.

U tekstu potpisanom po autoru Vlatki Polšak-Palatinuš pojavile su se neistinite, netočne i neprovjerene informacije, koje našoj stranci uzrokuju veliku i nenadoknadivu štetu. U opremi teksta stoji naslov 'Medikol registrira aparate preko Mačekove tvrtke', a naslov kako je koncipiran svakom čitatelju sugerira zaključak da bi naša stranka registrirala sve aparate tvrtke Medikol pri Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinsku opremu, a što ne odgovara istini. Naša stranka nije vršila registraciju niti jednog aparata, pa tako ni PET/CT uređaja označenih u članku.

Naime, naša je stranka kao nositelj ovlaštenja i zastupnik proizvođača, tvrtke Philips, upisala tehničke karakteristike PET/CT uređaja u očevidnik pri Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinsku opremu, a u skladu sa propisanom procedurom pri navedenoj Agenciji. Naša stranka, dakle, nema nikakve veze sa krajnjim korisnikom ili kupcem proizvoda već, sukladno zakonu, zastupa proizvođača i njegove interese. Upravo je zbog toga dovođenje u izravnu vezu tvrtke Medikol s našom strankom potpuno netočno, proizvoljno i zlonamjerno.

Posebno napominjemo da se zlonamjernost očituje u dodatnoj činjenici da je uz gornje navode priklopljen i dio teksta koji nema nikakve veze sa gore opisanom djelatnošću. Tako spominjanje brokera Drage Mačeka u konkretnom slučaju nanosi dodatnu štetu našoj stranci, obzirom da afera Brodosplit nema nikakve poveznice sa registracijom PET/CT uređaja. Slučaj Brodosplit ima svoju zasebnu činjeničnu i pravnu sudbinu pa svako povezivanje sa djelatnošću koju obavlja naša stranka Iceberg International Trading d.o.o. u pogledu registrirane djelatnosti zastupanja stranih tvrtki u Republici Hrvatskoj je zlonamjerno, a kao što je ranije istaknuto, našoj stranci nanosi nenadoknadivu materijalnu i moralnu štetu.

Zbog navedenog, dužni smo napomenuti da će naša stranka materijalnu i moralnu zadovoljštinu zahtijevati pred nadležnim sudom, no ovime, sukladno odredbi čl. 40. Zakona o medijima koji se ima primijeniti za ovaj slučaj, izričito tražimo ispravljanje netočne informacije jer smatramo potrebnim da Vaši čitatelji izričito budu upoznati s činjenicom da naša stranka nema nikakve izravne poslovne veze glede uvoza predmetnih aparata za društvo Medikol.