NJIMA NIJE SPORAN

Dejan Jović predavat će na studiju diplomacije

10.10.2014 u 12:48

Bionic
Reading

Bivšem glavnom analitičaru predsjednika RH Dejanu Joviću nakon odlaska s Pantovčaka ne nedostaje radnih obaveza, jer uz redoviti angažman na Fakultetu političkih znanosti sudjeluje i u radu novoga poslijediplomskog specijalističkog studija Diplomacija koji je osnovan u suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Iz MVEP-a su demantirali medijske spekulacije da će Jović postati voditelj Diplomatske akademija MVEP-a, ali je potvrđeno da surađuje u radu Poslijediplomskog specijalističkog studija Diplomacija. 'Dejan Jović sudjelovat će, kao predstavnik Sveučilišta, u radu Poslijediplomskog specijalističkog studija Diplomacija', potvrdili su nam u MVEP-u. U Ministarstvu napominju da je studij Diplomacija osnovan u suradnji Sveučilišta u Zagrebu (Ekonomski fakultet, Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet i Pravni fakultet) i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Podsjetimo, Jović se našao u središtu afere zbog koje je i izgubio posao na Pantovčaku, nakon što je u stručnom časopisu Politička misao na Fakultetu političkih znanosti napisao članak u kojem je, između ostaloga, napisao da je hrvatski referendum o nezavisnosti u svibnju 1991. bio 'vrlo neliberalan' te da nije održan u slobodnim okolnostima.

Poslijediplomski specijalistički studij Diplomacija osnovan je u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova radi povezivanja akademskih znanja i praktičnih diplomatskih iskustava. Studij se izvodi na engleskom jeziku, a namijenjen je zaposlenicima Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, stranim diplomatima te drugim zainteresiranim kandidatima iz zemlje i inozemstva. Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o osnivanju i izvođenju ovog studija na svojoj sjednici 11. ožujka 2014. godine.