GRABAR KITAROVIĆ

'Dejan Jović nije bio moj izbor!'

04.10.2014 u 12:09

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u subotu je komentirala optužbe predsjednika Republike Ive Josipovića da je i njoj Dejan Jović bio savjetnik, kao i nekadašnjem HDZ-ovom ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, rekavši da Jović nije bio njen izbor te je s njim prekinula ugovor

'Skandalozno je da predsjednik RH Ivo Josipović sada zahvaljuje Dejanu Joviću na njegovim uslugama, ne zbog njegovih stavova koji idu direktno protiv temelja ove države, već zbog svoje vlastite kampanje, kad je shvatio da mu može odnijeti glasove', kazala je Grabar Kitarović.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a smatra da je jednostavno nemoguće da Josipović nije znao za Jovićeve stavove koje je on i ranije javno izražavao, odnosno bio apologet Miloševićeve politike, pa čak i negirao i genocid u Srebrenici. 'Osim toga, netko tko je glavni analitičar i savjetnik predsjednika mora se s predsjednikom konzultirati o svemu, mišljenja koja je iznosio Jović ne mogu biti nepoznata Josipoviću', smatra predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Na ponovljeno novinarsko podsjećanje da je Jović imao ista stajališta i kad je savjetovao nju i Žužula, odgovorila je da Jović nije bio njezin izbor i da ga je, kad je preuzela ministarsku funkciju, naslijedila. Ne sjeća se je li Jović otišao svojevoljno ili ga je otpustila, ali se sjeća da je taj ugovor htjela raskinuti.

'Jović je bio vanjski konzultant i uposlilo ga je veleposlanstvo RH u Londonu uz suglasnost ministra. On nije bio moj izbor', naglasila je Grabar Kitarović.

HDZ-ova kandidatkinja smatra da je ovdje riječ o ozbiljnom pitanju jer glavni analitičar predsjednika, kojega je do jučer Josipović hvalio i ispričavao pred javnošću, iznosi stavove koji negiraju hrvatsku državu i sve žrtve koje su hrvatski narod, branitelji i desetine ljudi koji su poginuli, podnijeli. 'Jović to ne minorizira, već negira i, dakle, može li u Uredu predsjednika raditi netko tko u načelu ne priznaje hrvatsku državu?' zapitala je Grabar Kitarović.