hdz-ova utvrda

Davor Ćavar SDP-ov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana

26.03.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Vinkovački odvjetnik Davor Ćavar kandidat je SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, a Željko Džoić, veterinar iz Županje, kandidat za njegova zamjenika

Predstavljajući kandidaturu za vukovarsko-srijemskog župana, Davor Ćavar rekao je u petak na konferenciji za novinare kako se za kandidaturu odlučio nakon što se, kao županijski vijećnik u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini uvjerio kako funkcionira županijska uprava, a taj način, kako je ocijenio, nije dobar.

"Želimo onemogućiti situacije poput one da se javni novac posuđuje privatnim poduzetnicima i prijateljima. Cilj mi je da od županije napravim servis za građane i da županijska uprava više ne bude mjesto za zapošljavanje podobnih kadrova", istaknuo je Davor Ćavar.

Kandidat za zamjenika župana Željko Džoić rekao je kako je cilj većine današnjih političkih opcija nekoga smijeniti i zamijeniti bez jasne vizije što nakon toga.

"Mi tome pristupamo drugačije. Želimo smijeniti HDZ-ovu vlast ne zbog toga što je ona HDZ-ova, niti što je vladajuća, već zbog toga što je njihova politika našu županiju dovela do razine da smo najlošija županija u Hrvatskoj po mnogim pokazateljima i među 15 najnerazvijenijih regija Europske unije", poručio je Džoić.

Predsjednik vinkovačkoga SDP-a i obnašatelj dužnosti predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije te stranke Davor Benić ocijenio je kako je za boljitak Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije nužno što prije s vlasti ukloniti vladajući HDZ.

"To možemo samo uz pametne i obrazovane kandidate koji odluke neće donositi na skrivenim mjestima po šumama. Samo oni mogu biti jamac demografskoga i gospodarskog oporavka", istaknuo je Benić.