hsls

Dario Hrebak: Hrvatskoj ćemo isporučiti transparentnost

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 11:24
  • Objavljeno 06.07.2020 u 11:24

Dario Hrebak

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Čim počne novi saziv Sabora, HSLS će sukladno dogovoru s HDZ-om, koalicijskim partnerom u 1. i 2. izbornoj jedinici, predložiti zakonsko rješenje koje će omogućiti da Hrvatska, po uzoru na Grad Bjelovar, postane transparentna, rekao je u ponedjeljak predsjednik HSLS-a Hrebak

'Čim se oformi Hrvatski sabor, u proceduru ćemo uputiti izmjene zakona jer želimo isporučiti transparentnost cijeloj Hrvatskoj', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i Igor Brajdić, dogradonačelnik za gospodarstvo i predsjednik bjelovarsko-bilogorskog HSLS-a te s Mario Holiček, predsjednikom bjelovarskog HSLS-a.

Hrebak je podsjetio da je koalicija HDZ-a i HSLS-a pobijedila u obje izborne jedinice u kojima su koalirali. Uvjeren je i da će liberali uz pomoć još jednog zastupnika imati svoj Klub zastupnika.

'S obzirom da ću osobno biti jedini glas Bjelovara u Saboru, na lokalnoj razini stavljamo se na raspolaganje svim načelnicima i gradonačelnicima, kao i županu', kazao je Hrebak koji je bio treći na listi HDZ-a i HSLS-a u 2. izbornoj jedinici te dobio 11 posto preferencijalnih glasova.

Na toj je listi više preferencijalnih glasova dobio jedino Gordan Jandroković, politički tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora u proteklom mandatu.

Hrebak je istaknuo da ga je ugodno iznenadilo to što je u Bjelovaru dobio više od 60 posto preferencijalnih glasova. Iako je, dodao je, predizborna kampanja bila jedna od prljavijih, pozvao je na 'vraćanje mača u korice'.

'Nećemo danas likovati, pobjeda HDZ-a i HSLS-a je neupitna. No, trebamo zaboraviti slavlje i euforiju od sinoć i nastaviti raditi kao što smo i do sada radili', poručio je Hrebak.