GORAK OKUS PORAZA

Darinko Kosor: Ferdelji je moralni pobjednik izbora

19.05.2013 u 23:06

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je rezultat koalicijskog kandidata Vladimira Ferdeljija, koji nije ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba, ali je nakon polovice prebrojanih glasova dobio potporu 17 posto birača, kao 'neviđen rezultat u borbi Davida i Golijata'

'Za čovjeka koji je prije osam mjeseci ušao u politiku, a uz podršku HSLS-a i HSS-a, i koji se borio s dva Golijata – s Bandićem koji je koristio gradske resurse i bio na 50 mjesta te imao očitu podršku HDZ-a i pravaša te cjelokupne Kukuriku koalicije s podrškom premijera, Vlade i Sabora, dokazali smo kako se mali David može boriti s velikima', rekao je Kosor.

Podsjetio je i kako su u kampanji 'utrošili samo 300.000 kuna, a oni milijune' te svog kandidata za gradonačelnika i nositelja liste za Skupštinu grada prozvao 'moralnim pobjednikom izbora'. 'Lista za Skupštinu približava se i osmom zastupniku, a sigurnih sedam imamo i zato je Ferdelji, kao čovjek koji se borio s Bandićem i Ostojićem i njihovom logistikom, doista moralni pobjednik izbora', smatra Darinko Kosor.

Na upit kome će se prikloniti u zagrebačkoj Skupštini, rekao je kako će idućih dana 'u miru donijeti odluke što i kako dalje'. 'S brojem zastupnika koje imamo donosit ćemo racionalne odluke u interesu građana Zagreba kako bi grad mogao normalno funkcionirati. Bolje je reći da će se drugi obraćati nama, a ne mi njima', najavio je Kosor.

Pohvalio se i rezultatima HSLS-a diljem Hrvatske, pa je naveo kako su, nakon 10 godina, dobili vijećnike u Splitu te u 18 od 20 županija i Gradu Zagrebu postali 'parlamentarni kao stranka'. 'Ovi su izbori na razini svih županija novi uzlet HSLS-a', poručio je Kosor te uz Zagreb pohvalio i svoje kandidate u Ličko-senjskoj županiji gdje su, kako je rekao, 'jedini ozbiljno ugrozili HDZ'.