bih

Dariju Delibašiću određen jednomjesečni pritvor

20.05.2019 u 12:11

Bionic
Reading

Županijski sud u Sarajevu u ponedjeljak je odredio jednomjesečni pritvor Dariju Delibašiću, sinu legendardnog košarkaša Mirze Delibašića, koji je priveden potkraj prošlog tjedna pod sumnjom za sudjelovanje u otmici i pokušaju iznude

Delibašiću je pritvor određen na zahtjev županijskog tužiteljstva zbog bojazni da bi on boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Delibašić je uhićen u Sarajevu po prijavi jednog turskog državljanina da ga je 20. travnja nekoliko osoba kidnapiralo i prijetilo mu tražeći od njega milijun konvertibilnih maraka (oko 500 tisuća eura).

Turčin koji tvrdi da je bio žrtva otmice vlasnik je jednog nargila bara u Sarajevu.

Delibašić je i ranije privođen na ispitivanje zbog sumnje da je povezan s ovim slučajem, no pušten je zbog nedostatka dokaza.

Prema navodima lokalnih medija u BiH, Dario Delibašić ranije je osuđen u Italiji na šest godina zatvora kao član kriminalne skupine koja je u tu zemlju prebacivala drogu s područja Balkana.

Tu kaznu nije odslužio jer BiH i Italija nemaju međudržavni sporazum o izručenju osuđenika.

Dario Delibašić stariji je sin pokojnog Mirze Delibašića, jednog od najboljih košarkaša u bivšoj Jugoslaviji.

Dario je u razdoblju od 2000. do 2001. godine pokušao nastaviti očevim stopama kada je igrao košarku za 'Zadar', no tu je karijeru i završio jer je prestao igrati odmah nakon očeve smrti, koji je preminuo u Sarajevu potkraj 2001. godine u 47. godini života uslijed teške bolesti.