HSP KAŠTELA

'Đapiću treba oduzeti titulu počasnog predsjednika!'

23.03.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Stjepan Maglica, predsjednik kaštelanske podružnice HSP-a, traži da se Anti Đapiću zabrani javno istupanje u ime stranke, kako im ne bi i dalje štetio

'Tražim da se Anti Đapiću pod hitno oduzme titula Počasnog predsjednika HSP-a i da mu se zabrani bilo kakva javno djelovanje kako ne bi svojim istupima dalje štetio stranci', izjavio je Stjepan Maglica, predsjednik HSP-a Kaštela. Razočaran je, kaže, viješću da se Anto Đapić na mala vrata vraća u stranku i aktivnu politiku.

'Uništio je pravaštvo u Hrvatskoj, provodio politiku šikaniranja članova te otjerao na stotine poštenih i časnih branitelja, doktora, profesora, intelektualaca raznog profila, a sada se javlja kao spasitelj. Što reći o čovjeku koji je sa osam saborskih zastupnika spao na jednoga, i to sebe, a nakon toga nije podnio ostavku', istaknuo je Maglica.

Kaže da je nebulozna činjenica proizvedena u Đapićevoj kuhinji kako je Ivo Sanader crnim fondovima htio uništiti njega i HSP.

'Nije Ivo Sanader protjerao najbolje saborske zastupnike u Hrvatskoj: Tonča Tadića, Miroslava Rožiča, Ružu Tomašić, Peru Kovaćevića... HSP je uništio Ante Đapić zbog svoje taštine i straha od pametnijih i sposobnijih', zaključio je Maglica.

Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a, začuđen je Magličinim istupom.

'Počasni predsjednik ne petlja se u rad stranke. Tko hoće raditi - radi, a Maglicu je trebalo izbaciti još prije mjesec i pol dana kada nije izašao na izbore za mjesne odbore. To je opstrukcija HSP-a na račun kaštelanskog gradonačelnika Josipa Berketa, s kojim on surađuje', rekao je Tomasović.