IZBORNI ADUTI

Đapić se uzda u američki, izraelski i ruski kapital

29.04.2013 u 16:15

Bionic
Reading

Tech-city, Aviopolis i Logistički centar projekti su kojima Anto Đapić namjerava animirati Osječane za još jedan gradonačelnički mandat i taj program naziva jedinim konkretnim u dosadašnjoj predizbornoj kampanji. No veći interes novinari su pokazali za nove informacije o web portalu Republika.eu, koji Đapić smatra HDSSB-ovim medijem financiranim novcem poreznih obveznika, a koje je saznao nakon svoje jučerašnje presice

Nakon što su u javnost dospjele njegove izjave, pojavile su se nove informacije koje dodatno pojašnjavaju povezanost toga portala s HDSSB-om pa je Đapić danas ispričao kako se to vidi i iz činjenice da je domena 'Republika.eu' sve donedavno bila registrirana na ime dr. sc. Stjepana Ribića, direktora Regionalne razvojne agencije u vlasništvu Osječko-baranjske županije, inače nositelja liste HDSSB-a za europski parlament.

'Ta je domena bila registrirana od 2006. do 2015. godine na adresi našega gradskog i županijskog Ureda u Bruxellesu. Kada se 19. veljače saznalo da će dr. Ribić biti kandidat i nositelj liste HDSSB-a za europarlament, naprasno prebacuje tu domenu tvrtki Kanal 031 u vlasništvu Ota Živčića, direktora sportske dvorane Gradski vrt u Osijeku, koja je u vlasništvu Grada, a o čijem je izboru na tu funkciju odlučila HDSSB-ova gradska vlast', rekao je Đapić i postavio logična pitanja: 'S kojim pravom je dr. Ribić registrirao tu domenu na svoje ime, a na adresi Ureda u Bruxellesu koji pripada svima nama? Pod kojim uvjetima i kriterijima je ta domena prepuštena Otu Živčiću? Kako on to vodi paralelan posao, a zaposlen je kao direktor sportske dvorane? Otkud mu novac za tako veliku kampanju jambo-plakatima koju procjenjujemo na najmanje 200.000 kuna? I hoće li se ponovno gradske i županijske tvrtke oglašavati na tom portalu i tako prati novac, kao što to godinama čine na STV-u i GS-u', javno se upitao Anto Đapić i novinarima dao 'štofa' za daljnja istraživanja.

Đapić je uvjeren da će Tech-city, Aviopolis i Logistički centar pokrenuti grad i otvoriti radna mjesta bude li izabran za gradonačelnika.

'To su promišljanja još iz mandata od 2005. Tech city je projekt oživljavanja grada s populacijskog aspekta, jer ovo je okretanje mladima s namjerom da ostanu u Osijeku, a ne nastave odlaziti iz njega. Projekt bi se organizirao na prostoru Pampasa, osigurala bi se infrastruktura i izgradili poslovno-stambeni objekti, sufinanciralo osnivanje poduzeća i pomoglo u pronalaženju investitora. Naša su baza 23.000 studenata na osječkom Sveučilištu koji dosad nisu imali osmišljen projekt za njihovo gospodarsko aktiviranje i promjene strukture buduće industrije grada u informatičku, proizvodno-tehničku, financijsku i pokretanje novih tehnologija, a za to nam je potrebna i potpora hrvatske vlade', objasnio je Đapić i rekao da već održava kontakte za dolazak američkog kapitala za Tech city, izraelskog za Aviopolis i ruskog kapitala za Logistički centar Veletržnice