ljudska gesta pod povećalom

Danska policija istražuje policajku koja je zagrlila prosvjednicu u nikabu

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 26.09.2018 15:13
  • Objavljeno 26.09.2018 u 15:13
Danska policajka grli ženu u nikabu

Danska policajka grli ženu u nikabu

Izvor: Screenshot / Autor: youtube

Danska policija provodi istragu nad policijskom službenicom koja je zagrlila uplakanu prosvjednicu odjevenu u nikab tijekom prosvjeda protiv zabrane nošenja pokrivala za lice, izjavili su u subotu iz policijskog odjela za pritužbe

Događaj je zabilježio Reutersov fotograf 1. kolovoza kada je u Danskoj na snagu stupila zabrana nošenja pokrivala za lice u javnosti.

'Ova je fotografija policiju učinila slučajnim akterom u vrlo osjetljivoj političkoj raspravi u kojoj ne bi trebala sudjelovati,' rekao je Marcus Knuth, zastupnik Liberalne stranke Danske koja se protivi migrantima.

On je uložio pritužbu nadležnoj službi na postupak policajke pri čemu je izjavio kako je 'posao policije da provodi zakon, a ne da grli ljude koji mu se protive.'

Danska policajka grli ženu u nikabu

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Odvjetnik policijske službenice, Torben Koch, izjavio je kako policajka smatra da je postupila prikladno s obzirom na to da joj je dodijeljena zadaća da smiruje napetosti tijekom prosvjeda.

'Kao što je moja klijentica rekla, bilo tko drugi bi u njezinoj situaciji postupio jednako, njezin postupak nema nikakve veze s tim što je prosvjednica nosila nikab,' kazao je Koch.

Zabrana je uzrokovala velike podjele u danskom društvu, neki smatraju da se njome podupiru sekularne i demokratske vrijednosti, dok drugi drže da zabrana narušava vjersku slobodu i slobodu izražavanja.

Francuska, Belgija, Nizozemska, Bugarska i Bavarska također su uvele zabrane nošenja pokrivala za lice na javnim mjestima.

Knuth tvrdi da nije razjašnjeno je li policajka zagrlila prosvjednicu iz suosjećanja ili zato što se prosvjednica fizički osjećala loše.

Policajka, čije ime nije objavljeno, je bjelkinja danske nacionalnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!