prognoza dhmz-a

Danas uglavnom sunčano, pogledajte kakvo vas vrijeme čeka u novogodišnjoj noći

30.12.2017 u 08:05

Bionic
Reading

Nakon hladnog jutra temperature će tijekom dana svugdje u Hrvatskoj znatno porasti - na kopnu do osam, a na Jadranu do čak 13 stupnjeva. Kiše ne bi trebalo biti. Skoro pa proljetne temperature očekuju se i u nedjelju pa će doček Nove godine na gradskim trgovima biti ugodan i onima koji su zimogrozni

U subotu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom bez oborina. 'Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni i južni.

Na Jadranu slab i umjeren jugozapadni i zapadni, ujutro mjestimice još bura, a prema kraju dana i jugo. Najviša temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu 8 i 13 °C', glasi prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Djelomično sunčano, većinom suho i iznadprosječno toplo bit će u većini krajeva Hrvatske i u nedjelju.

Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

'Oblačnije na sjevernom Jadranu i u gorju, a kiša uglavnom na riječkom području. Zapuhat će umjereno do jako jugo, a u unutrašnjosti umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 8 do 13 °C, u gorju malo niža', glasi prognoza DHMZ-a za nedjelju.

  • +44
Vrijeme će danas i sutra biti idealno za uživanje na božićnim sajmovima Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Stanje u prometu

'Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama', poručili su iz HAK-a.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

U Lici:

  • DC42 u mjestu Poljanak,
  • DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno,
  • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca.

U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:

  • okolica Rijeke: Kraljevica, Bakar, Kastav, Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga i zaleđe Opatije.