VREMENSKA PROGNOZA

Danas sunčano, u gorju i Dalmaciji oblačnije. Evo što nas čeka do kraja tjedna

23.11.2023 u 07:20

Bionic
Reading

Djelomice sunčano prevladavat će u Hrvatskoj u četvrtak, no u gorju i Dalmaciji bit će nešto oblačnije, najviše temperature kretat će se između 5 i 8, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod

Vjetar će na kopnu biti većinom slab jugozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim.

Poslijepodne bura će oslabiti i prema otvorenom moru okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, prenosi Hina.

U petak u se mjestimična kiša očekuje na jugu zemlje, a u subotu i drugdje. Na kopnu će tad uz pad temperature zraka ponajprije u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, osobito u petak. Vjetar na kopnu većinom slab, u subotu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni, lokalno jak.

  • +2
Oblačno vrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Na Jadranu će u četvrtak umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, postupno slabjeti, potom će povremeno puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. U subotu će zapuhati umjeren i jak sjeverni vjetar i bura, ponegdje s olujnim udarima.