dhmz

Smiruje li se vrijeme? Ovako glasi prognoza do kraja tjedna

22.11.2023 u 10:58

Bionic
Reading

Djelomice sunčano, u unutrašnjosti ponegdje uz mogućnost za jutarnju maglu, prognozirano je vrijeme Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak

U Gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mjestimice više oblaka, a još u noći i ujutro na jugu može pasti malo kiše, u Lici i snijega. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita lokalno i orkanskim. Poslijepodne bura slabi i prema otvorenom moru okreće na umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna između 5 i 8, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 14 do 18 °C.

  • +11
Nevrijeme u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U petak u se mjestimična kiša očekuje na jugu zemlje, a u subotu i drugdje. Na kopnu će tad uz pad temperature zraka ponajprije u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, osobito u petak. Vjetar na kopnu većinom slab, u subotu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni, lokalno jak.

Na Jadranu će u četvrtak umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, postupno slabjeti, potom će povremeno puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. U subotu će zapuhati umjeren i jak sjeverni vjetar i bura, ponegdje s olujnim udarima.