vremenska prognoza

Danas sunčano i vruće, pripremite se na još jedan toplinski val

24.08.2017 u 07:09

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Poslijepodne u zapadnim predjelima mjestimice umjerena naoblaka

Vjetar većinom slab, a na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 32 stupnja Celzijeva.

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Zbog ponovnog jačeg zagrijavanja tijekom dana kroničnim se bolesnicima savjetuje da prilagode svoje aktivnosti dijelovima dana s ugodnijim temperaturnim uvjetima.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Sutra će biti pretežno sunčano uz slab razvoj oblaka u unutrašnjosti, a na Jadranu vedro. U Gorskom kotaru postoji mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren istočni, a duž jadranske obale u noći i ujutro burin, danju maestral.

Jutarnja temperatura između 13 i 17, u gorju niža, a na Jadranu od 19 do 22 stupnja Celzijeva. Danju posvuda vruće, najviša temperatura uglavnom između 30 i 34 stupnja Celzijeva.

Prognoza vremena 25. kolovoza 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U petak i za vikend bit će sunčano i vruće, a najviše dnevne temperature porast će na 34, odnosno na 35 stupnjeva Celzijevih tijekom vikenda.

Vrhunac ovog toplinskog vala bit će u ponedjeljak, kada će najviše dnevne temperature porasti na 36 stupnjeva Celzijevih, no tijekom dana su mogući pljuskovi. U utorak pak očekuje se blago osvježenje uz najvišu dnevnu temperaturu od 30 stupnjeva Celzijevih.