U NEDJELJU DO +28

Danas još kiša, pa sunce do srijede

25.09.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Sunčani niz danas će nakratko prekinuti kiša koje će najviše biti na Jadranu i u gorju. No od petka pa sve do sredine sljedećeg tjedna ponovno će posvuda biti pretežno sunčano. Temperature će biti ugodne i postupno sve više

Danas će se prolazno naoblačiti pa će posvuda biti promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom koji mjestimice mogu biti i izraženiji, osobito na Jadranu te u gorskoj unutrašnjosti. Prema kraju dana očekuje se prestanak oborina i razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjereno jugo. Poslijepodne i navečer će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla ili niska naoblaka, a u Slavoniji postoji mala mogućnost za poneku kap kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti tijekom jutra mjestimice je moguća magla ili niska naoblaka koja bi se ponegdje mogla zadržati i veći dio prijepodneva. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti nakon jutarnje magle ili mjestimične niske naoblake biti pretežno sunčano, a na Jadranu vedro. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će bura tijekom jutra oslabiti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 7 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 20 do 25, a od 23 do 28°C na Jadranu.

Slično vrijeme zadržat će se i u prvoj polovici sljedećeg tjedna. Temperature će biti u blagom porastu, osobito u unutrašnjosti.