16. srpnja

Dan zajedništva, ponosa i sreće u znak sjećanja na nogometni uspjeh

10.07.2019 u 11:18

Bionic
Reading

U znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, ali i u BiH te dijaspori, u utorak, 16. srpnja, bit će obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli izbornik 'Vatrenih' Zlatko Dalić i 'Organizatori bez granica', a obilježavanje će se upriličiti i u Varaždinu, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

'Sve je krenulo u svibnju iz Vukovara u kojem je održan 2. festival pod nazivom Svi zajedno – hrvatsko naj, čiji je ambasador bio izbornik Dalić. On je tada napomenuo kako bi volio da se taj dan obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće', kazao je Silvije Šimac, jedan od organizatora.

Odazvalo se 20-tak gradova

Poziv na sudjelovanje upućen je svim općinama i gradovima u Hrvatskoj, a dosad se odazvalo 20-ak gradova koji će tog dana pripremiti posebne sadržaje za svoje građane. Među njima je i Varaždin, a program će biti organiziran na Stančićevom trgu.

'Svirat će nam Dobre vibracije, jedan od bandova koji su nam prošle godine uveličali gledanje utakmica hrvatske reprezentacije. Ovo je prekrasna inicijativa koja nas pokušava prisjetiti kako nam je bilo prekrasno kad smo svi zajedno navijali i gledali samo naprijed, kad smo bili zajedno i uživali u sreći koju su nam nogometaši priuštili', izjavila je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

Varaždinci, obucite 'kockice'

Program će u utorak početi u 19 sati, a Grad Varaždin i Turistička zajednica, zajedno s nekoliko ugostitelja, pripremaju i iznenađenja za sve one koji dođu na obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće. Osim toga, na velikom će se ekranu moći pratiti posebna prigodna emisija Hrvatske radiotelevizije, a najavljeno je i uključene u program sa Stančićevog trga.

'Varaždinci, obucite 'kockice' i budimo svi zajedno prekrasna ne samo kulisa, nego sudionici ovog velebnog događanja”, poručila je Malenica.

Organizatori bez granica nadaju se da će se do utorka, 16. srpnja, u manifestaciju uključiti još više gradova i općina, a želja im je da obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće postane tradicionalno.