Varaždin

Dan otvorenih vrata u vojarni '7. gardijska brigada Puma'

24.05.2019 u 13:35

Bionic
Reading

Povodom Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske i u varaždinskoj vojarni '7. gardijska brigada Puma' u petak se održava Dan otvorenih vrata

Među građanima koji su došli pogledati taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga RH i upoznati se s aktivnostima koje provode pripadnici 2. mehanizirane bojne Puma bio je i saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak u društvu zapovjednika 2. mehanizirane bojne Puma bojnika Zlatka Iživkića. Stričak je istaknuo da se pripadnici Hrvatske vojske danas nalaze u diljem svijeta u sklopu 11 mirovnih misija.

U vojarnu u Varaždinu Hrvatska se vojska, 2. mehanizirana bojna Puma, vratila u prosincu prošle godine. Varaždinska je vojarna u petak mjesto otvorenih vrata uz vojarne 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, 3. gardijske brigade Kune u Đakovu, 4. gardijske brigade Pauci u Kninu, 126. brigade Hrvatske vojske u Sinju te vojarne u Benkovcu.