smojina nagrada

Damir Šarac novinar godine Slobodne Dalmacije

17.06.2020 u 22:43

Bionic
Reading

Novinar Damir Šarac u srijedu je na svečanosti obilježavanja 77. godišnjice postojanja Slobodne Dalmacije dobio godišnju nagradu "Miljenko Smoje", dok je nagrada za životno djelo "Joško Kulušić" u kategoriji novinarstva uručena Abdulahu Seferoviću

Za Šarca je u obrazloženju istaknuto kako je graditelj prepoznatljivosti Slobodne Dalmacije, a on je zahvaljujući na priznanju rekao kako je pišući za taj list ostvario svoje snove.

Za zadarskog novinara i fotoreportera Seferovića navedeno je kako je posjedovao strast za novinarstvo, te da je radeći kao novinar iz Zadra postao kulturna i medijska referenca tog grada.

Zahvaljujući na priznanju, Seferović je rekao kako "nema Splita do Splita, ni grada do Zadra", što su nazočni popratili pljeskom.

Godišnja nagrada Slobodne Dalmacije za znanost, koja nosi ime po Kruni Prijatelju, dodijeljena je rektoru splitskog Sveučilišta Draganu Ljutiću, dok je nagrada za životno djelo "Frane  Bulić" u kategoriji znanosti pripala Mateju Milkoviću.

U kategoriji umjetnosti godišnja nagrada "Jure Kaštelan" dodijeljena je Anđelki Galić, a za životno djelo u toj kategoriji nagradu nazvanu po Emanuelu Vidoviću dobio je Branko Efendić Efi.

Direktor Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić istaknuo je kako je taj list "najvažniji dokument Dalmacije u posljednjih 77 godina". 

Glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor kazao je kako taj list slavi "77 godina dišpeta, onda kada svim srcem i dušom vjerujemo da smo u pravu".