LOKALNI IZBORI PRED VRATIMA

Damir Habijan kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina

26.01.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan kandidat je te stranke za gradonačelnika Varaždina na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, na koje će HDZ izaći samostalno.

Potvrdio je to u četvrtak na konferenciji za novinare sam Habijan, čiju je kandidaturu dan ranije potvrdio Gradski odbor HDZ-a. Najavio je kako će HDZ na lokalne izbore u Varaždinu izaći samostalno jer 'žele vidjeti stvarnu snagu HDZ-a u Varaždinu', a o sastavu liste za Gradsko vijeće, kao i kandidatima za njegove zamjenike još uvijek se raspravlja. Naglasio je kako žele koalirati jedino s građanima Varaždina, a ne vidi problem ako se možda kao kandidat za zamjenika gradonačelnika pojavi netko tko nije član HDZ-a.

Inače, Habijan je pravnik i zaposlenik jednog poznatog odvjetničkog ureda u Varaždinu, a široj je javnosti postao poznat kada je prvi u HDZ-u početkom lipnja prošle godine javno pozvao tadašnjeg čelnika svoje stranke Tomislava Karamarka da odstupi s dužnosti prvog potpredsjednika Vlade. Tada je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je to jedino rješenje za izlazak iz krize u kojoj se našla tadašnja vlada.

Na konferenciji za novinare Habijan je govorio i o predloženoj smjeni ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember, što je točka dnevnog reda sutrašnje sjednice Upravnog vijeća bolnice. Istaknuo je kako se sve ono za što Upravno vijeće tereti ravnateljicu dogodilo prije više od 30 dana, odnosno roka u kojem se prema zakonu o zdravstvenoj zaštiti treba upozoriti i raspravljati o eventualnim propustima u radu. Štoviše, Habijan je kao donedavni član Upravnog vijeća bolnice samostalno zatražio i mišljenje resornog ministra Milana Kujundžića, te ustvrdio kako je dobio potvrdu svog mišljenja s razine Ministarstva, odnosno da u slučaju proteka duljeg vremenskog roka od 30 dana ravnateljicu može razriješit samo ministar, zbog čega smatra da sutrašnja eventualna smjena neće biti u skladu sa zakonom.