TKO KOME PODMEĆE?

Dalić: Neki HDZ-ovci bi me rado vidjeli s Gabrićem!

Bionic
Reading

Jadranka Kosor navodno pokušava vrbovati HDZ-ovu Martinu Dalić da se pridruži Nacionalnom forumu Nikice Gabrića, a u toj stranci navodno bi rado vidjeli i neke 'nezadovoljne' SDP-ovce, pri čemu se spominju imena Gordane Sobol i Šime Lučina. Takvu informaciju objavio je Globus, no Dalić nam kaže da se radi o podmetanjima

'Iz Nacionalnog foruma me nitko nije kontaktirao. Nemam veze s Nacionalnim forumom. To je želja nekih HDZ-ovaca koji vole na taj način operirati, ali to im se neće ostvariti', prokomentirala je HDZ-ova Martina Dalić za tportal.

Upitali smo je i na koje HDZ-ovce misli, no Dalić nije htjela govoriti o konkretnim imenima.

Nije tajna da joj je dio stranke zamjerio što je nedavno javno kritizirala gospodarski program stranke. Dapače, postojale su ideje da joj se i javno žestoko odgovori, no prevladalo je mišljenje da treba smiriti situaciju.

U tom kontekstu trzavica između dijela HDZ-a i Dalić, Globus piše da je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, koja se našla na Gabrićevoj listi za europske izbore, HDZ-ovku pokušala vrbovati da se pridruži Nacionalnom forumu.

Za komentar smo upitali i samu Kosor koja nam je kratko kazala da je sve što Globus navodi laž. 'To bezočna insinuacija. Meni je neugodno zbog gospođe Dalić s kojom imam korektne odnose. Takve laži žele se postići dva cilja – da se pogoršaju odnosi između mene i nje, a i da se njoj našteti jer je korektna političarka i osoba u svakom smislu. Jasno je tko to plasira, no nije mi jasno kako neki ljudi ne mogu shvatiti da oni na koje se to odnosi i koji su još živi mogu to demantirati', kazala je Kosor za tportal, poručivši kako se takvim tekstovima želi poniziti i nju i Martinu Dalić.

Taj tjednik također je naveo da bi u Nacionalnom forumu rado vidjeli pet do šest nezadovoljnih SDP-ovaca, pri čemu se spominju Gordana Sobol i Šime Lučin. Pokušali smo kontaktirati i Šimu Lučina, koji nam nije dogovarao na pozive. Ideja da je se povezuje s Nacionalnim forumom kod SDP-ove Gordane Sobol izazvala je smijeh.

'Nitko me nije kontaktirao iz Nacionalnog foruma, ali ako me i bude kontaktirao bilo tko, moj odgovor će biti jasan. Ja sam SDP-ovka, gradila sam SDP, Dragica Zgrebec i ja smo '90. bile članice onog prvog predsjedništva u SKH SDP i nema šanse da ja jednog dana pređem bilo kamo, osim da ostanem u SDP-u. Osim ako me ne istjeraju, a valjda neće', rekla je kroz smijeh Sobol

Upitana da li joj je barem kompliment da je poželjna u nekoj drugoj stranci, Sobol je rekla da na to ne gleda tako. 'Ne volim da se na taj način proturaju informacije u medije, kao da netko pušta probne balone. Imaj snage pa me nazovi, pa me pitaj. Ja ne mogu dokučiti otkud takve informacije i tko ih plasira, to je valjda dio politike. Ovo je moj odgovor unaprijed svima ako pomisle na takvo nešto - hvala lijepa', rekla je Sobol za tportal.

Iz Nacionalnog foruma ne spominju konkretna imena, samo potvrđuju da su stalnom kontaktu s većim brojem političara na hrvatskoj političkoj sceni. 'Veoma nam je važno da mnogi od njih, kao i veliki dio hrvatske javnosti, pokazuju zanimanje za politički program i aktivnosti Nacionalnog foruma, njegova stajališta o aktualnim političkim, društvenim i javnim temama i događajima', kažu.