ČUĐENJU NEMA KRAJA

Dalić iznenađena Mađarskom blokadom našeg ulaska u OECD

09.09.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade, Martina Dalić, u subotu je komentirala mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i njezinu šefu Zsoltu Hernadiju

'To je odluka mađarske države i ne mogu tu puno komentirati. To je neobičan potez i iznenađeni smo povezivanjem ovakvih dviju stvari. Uvjerena sam da ćemo problem riješiti na bilateralan način s Mađarskom', rekla je Dalić, prenosi N1.

Upitana koje su moguće posljedice takve blokade kazala je da Hrvatska ima za cilj postati članicom OECD-a.

'To je organizacija čije su članice gotovo sve države EU i najbogatije zemlje svijeta. OECD vidimo kao organizaciju kroz koju možemo još snažnije postizati naše interese. Mi ćemo ustrajati na ostvarivanju cilja', navela je Dalić.

Govoreći o donošenju zakona o simbolima totalitarnih režima istaknula je  da se posljednjih dana spominju simboli koji su  nedvojbeno i nedvosmisleno simboli totalitranih i fašističkih režima koji su u jednom periodu nastajali i živjeli na ovim prostorima.

'Naš cilj je okrenuti se budućnosti i graditi državu koja će biti priznata članica zajednice suvremenih i suverenih država. Želimo da Hrvatska postepno, ali sigurno korača vrhu država EU, a ne da se kontinuirano pokazuje na dnu', rekla je Dalić.