NOVI MANDAT OD ČETIRI GODINE

Cvitan ponovno na čelu USKOK-A

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 20.04.2010 17:08
  • Objavljeno 20.04.2010 u 17:07
dinko cvitan

dinko cvitan

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Bruno Konjević

Dosadašnji ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Dinko Cvitan ponovno je imenovan na tu dužnost na četverogodišnje razdoblje, objavljeno je na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH)

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić imenovao je Cvitana krajem prošlog tjedna, kad je ravnatelj USKOK-a ponovno svečano prisegnuo na tu dužnost. Prije imenovanja Bajić je dobio mišljenje ministra pravosuđa i kolegija DORH-a, a Zakonom o USKOK-u predviđeno je i da ravnatelj mora proći sigurnosne provjere i provjere imovnog stanja.

Cvitan je na čelu USKOK-a od studenoga 2005. Najprije je nakon odlaska Željka Žganjera bio obnašatelj dužnosti ravnatelja, a zatim je u ožujku 2006. imenovan na četverogodišnje razdoblje.

Dinko Cvitan rodio se 1958. godine u Zagrebu, gdje se školovao i diplomirao na Pravnom fakultetu. Nakon 1985., kada je kao pripravnik na Općinskome sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik općinskoga državnog odvjetnika u Zagrebu, a zatim kao odvjetnik u Zagrebu te direktor pravnih poslova u 'Sunce osiguranju' u Zagrebu. Od 2003. zamjenik je županijskoga državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U listopadu 2005. imenovan je za zamjenika glavnoga državnog odvjetnika RH i preuzeo je tu dužnost 1. studenoga 2005., a idućeg dana imenovan je za obnašatelja dužnosti ravnatelja USKOK-a.

USKOK je osnovan 19. listopada 2001. kao specijalizirano tijelo u sastavu državnog odvjetništva, a počeo je raditi 3. prosinca te godine. Sjedište ureda je u Zagrebu, a svoje odjele ima u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi