SUMNJE ŠEFA CIOSA

'Čudno je da je požar izbio uoči rasprave o našoj dozvoli'

15.05.2014 u 14:03

Bionic
Reading

Petar Pripuz, vlasnik CIOS-a, rekao je za Dnevnik Nove TV kako u ovom trenutku ne može prejudicirati zašto se i zbog čega dogodio požar. Čekaju rezultate očevida policije, nakon čega će izaći s priopćenjem za javnost

'Međutim, čudno nam je da se to desilo uoči sutrašnje javne rasprave koja počinje na temu dobivanja naše dozvole za objedinjene uvjete okoliša. To nam je malo čudno, ali ne želimo prejudicirati. Čekamo nalaz očevida pa ćemo se nakon toga očitovati u javnosti', rekao je Pripuz.

Pripuzu je logičan zaključak državnog inspektora koji je donio nalog da se zabrani prijem robe.

'Požar je lokaliziran, ali dok ni zadnja sigurnosna mjera ne bude zadovoljena nismo spremni preuzimati otpad. Nakon otklanjanja nedostataka, a to očekujemo tijekom sutrašnjeg dana, te očitovanja očevida policije očekujemo da ćemo već prekosutra početi s radom. Ovaj reciklažni centar je sigurno potreban gradu Zagrebu i nema potrebe da se preko njega politički prepucavaju gradski čelnici', rekao je Pripuz.

Dodao je kako mu je teško procijeniti kolika je šteta i naglasio kako je najvažnije da nema ljudskih žrtava, ali i da nema negativnih učinaka za okoliš, te da je materijalna šteta vrlo mala u odnosu na to kakva je mogla biti.