SPLIT U PRIPREMAMA ZA NAJVEĆI SAJAM

Croatia Boat Show duplo veći nego lani, stiže i 'svjetski kralj nautike'

03.04.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Jubilarno dvadeseto izdanje splitskog Croatia Boat Showa, najvećeg hrvatskog sajma nautike, bit će površinom dvostruko veće u odnosu na prethodno, a očekuje se najmanje 150 plovila na kopnu i u moru te mnoštvo hrvatskih premijera, najavili su organizatori tjedan dana uoči početka manifestacije

'Nakon vrhunca sredinom dvijetisućitih, kada smo bili šesti sajam na svijetu, uslijedio je pad koji je prošle godine napokon zaustavljen. Danas zbilja osjećamo kako tržište raste i nećemo se imati čega sramiti, Split se polako vraća na svjetsku nautičku kartu', kazao je vlasnik sajma Vicenco Blagaić.

Od 11. do 15. travnja Croatia Boat Show održat će se na prostoru od ribarske lučice Matejuška do Zapadne obale, a najavljeni su dodatni sadržaji i na jednom trajektu, dvije 'maone' u moru površine 800 kvadrata, gostovanja glazbenika i najpoznatijih kuhara nautičkih restorana te tradicionalna parada brodova za kraj. Kao partner sajma pojavila se tvrtka 'Navis Marine' koja je osigurala nove pontone, šatore i novo 'brendiranje' manifestacije.

'Očekujemo dolazak vlasnika grupacije 'Azimut Benetti' Paola Vitellija, kojeg se naziva kraljem svjetske nautike, te raskošno predstavljanje njihovih brodova', dodao je Blagaić, zahvalivši Gradu Splitu na petogodišnjem ugovoru o korištenju javnih površina, što je sajmu dalo dugoročni mir i stabilnost.

Dogradonačelnik Splita Nino Vela pohvalio je organizatore je su puna dva desetljeća uspjeli održati sajam i zadržati ga upravo u Splitu. 'Radi se o događaju koji je važan za grad i koji osim specijalizirane publike privlači mnoštvo turista i znatiželjnika. Podržavamo njegov dugoročni razvoj', kazao je Vela. Demantirao je da je Zapadnu obalu Grad besplatno ustupio Blagaićevoj tvrtki 'jer ništa nismo dobili besplatno, niti ćemo besplatno dati'.

  • +6
Najavljen 20. Croati Boat Show Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukičević

Nakon uređenja Rive prije deset godina i Zapadne obale prije pet godina, sljedeći veliki splitski projekt jest Istočna obala, odnosno prostor na kojemu se nalaze trajektna luka te autobusni i željeznički kolodvor. Vela je najavio da će o ovoj velikoj i dugoročnoj investiciji biti riječi koncem travnja na sjednici Vlade u Splitu.

  • +4
Lanjski Croatia Boat Show Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj