predsjednika sabora nazvao njonjom

Čovjek koji je nazvao Jandrokovića otkrio svoju verziju priče, oglasila se i policija: Evo zašto smo postupali zbog poziva

17.09.2021 u 08:37

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je u srijedu navečer, u intervjuu za RTL televiziju, rekao da nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju Hvaranina koju mu je, kako je javnost upoznao predsjednik HSS-a Krešo Beljak, prije mjesec dana u telefonskom razgovoru rekao – Njonjo. Jandroković je tvrdio da je on štićena osoba i da nikoga nije prijavio za prijetnju, a to je gospodina o kojem je riječ ponukalo da javno istupi. U međuvremenu se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova

U pitanju je Toni Beroš, turistički radnik iz Starigrada na Hvaru, koji je Novom listu ispričao što se to točno dogodilo 5. kolovoza.

'Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao', naglašava Beroš.

Za sve što je kazao o toj njegovoj komunikaciji s predsjednikom Sabora, ističe, ima svjedoke koji su se u tom trenutku nalazili u njegovom društvu.

'Ovako je to bilo, ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: Dobar dan, gospodine Njonjo. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati nabijem te na k., idiote, majmune… Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor.

Svega nekoliko sati kasnije policajci su mi uručili poziv da moram sutradan ujutro doći u njihovu postaju. Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala, rekao je Beroš Novom listu.

MUP: Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu

'S obzirom na brojne upite medija dostavljamo pojašnjenje načina policijskog postupanja kada su u pitanju štićene osobe i pozivi zaprimljeni sa anonimnog broja.

Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije.

Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora. Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe', prioćeno je iz MUP-a.